Onze geschiedenis

Onze club is opgericht door François Van Haesendonck, één van de grondleggers van jiujitsu in Vlaanderen. In 1945 begon hij samen met een aantal vrienden judo en jiujitsu te oefenen gebaseerd op boekjes en later buitenlandse trainingen. Halverwege de jaren vijftig begon François zijn eigen jiujitsusysteem uit te bouwen en in november 1959 ging voor het eerst een examen voor eerste dan jiujitsu door, gejureerd door o.a. François zelf. Ook stak hij zelf instructieboekjes voor jiujitsu, judo en karate in elkaar die internationaal verspreid zijn en tot op heden de basis van het programma van veel clubs van de VJJF vormen.

Toen François op jiujitsupensioen ging, werd de club overgenomen door Willy De Kock, die de club jaar en dag eigenhandig draaiende hield. Zijn passie voor judo en jiujitsu werkte aanstekelijk en hij gaf dan ook jarenlang zelf les, voornamelijk aan kinderen. De volwassenen werden, en worden nog steeds, getraind door Jean Pauwels.

Jean zijn unieke stijl focust heel erg op zelfverdediging waarbij hij zijn inspiratie haalt uit verschillende gevechtsporten en beeldmateriaal van echte gevallen van agressie. Samen met zijn assistenten heeft hij zelfs een heel nieuw programma verdediging tegen wapens uitgedokterd.

Na het plotse overlijden van voorzitter Willy De Kock beslisten de hogere graden om het huidige bestuur op te richten met Laurent Willaert als nieuwe voorzitter.